Wmo-vervoer

Avan brengt u waar u zijn wilt. Onze chauffeurs staan voor u klaar. Met uw Wmo-indicatie voor vervoer reist u met korting, totdat uw eventuele kilometerbudget op is. U mag per enkele reis maximaal 25 km reizen met Avan. Voor langere ritten is Valys uw vervoerder.

Reizigers met Wmo-indicatie

Wmo-indicatie met korting
Heeft u een Wmo-indicatie zonder beperkingen, dan reist u altijd met korting. De rit moet altijd beginnen of eindigen in een van de deelnemende gemeenten.

Wmo-indicatie met beperkt budget
Gemeenten mogen het aantal kilometers dat een Wmo-reiziger jaarlijks tegen het Wmo tarief kan reizen, beperken. Dit noemen we een kilometerbudget. De hoogte van dit jaarlijkse budget kan per gemeente verschillen. Heeft u een beperkt kilometerbudget, dan geldt de korting tot het budget op is. Wanneer u reist, worden de gereden kilometers afgetrokken van uw kilometerbudget. Als uw budget op is, kunt u hierna gewoon blijven reizen met Avan, maar dan zonder de korting. Als u vragen heeft over de toekenning of hoogte van het kilometerbudget dan kunt u daarvoor contact opnemen met uw gemeente.

U mag maximaal 25 kilometer met Avan reizen. Heeft u een langere reis? Dan maakt u gebruik van Valys, www.valys.nl.


Puntbestemmingen

Als uw gemeente een puntbestemming heeft (vaak een ziekenhuis) die verder ligt dan 25 kilometer, mag u hier naartoe reizen met Avan. Wmo-reizigers kunnen hier dan tegen gereduceerd tarief naar toe reizen. Bekijk de puntbestemmingen per gemeente.

Medereizigers

Heeft u een Wmo-indicatie en reizen er mensen met u mee? Dan gelden voor uw medereizigers de tarieven en spelregels voor een OV-reiziger. Uw begeleider mag gratis mee als u een indicatie ‘begeleiding noodzakelijk’ van de gemeente heeft. Gratis reizen geldt ook voor kinderen tot vier jaar (maximaal twee, bij een betalende reiziger), hulphonden en kleine huisdieren in een mand, kooi of tas op schoot.

Vervoerreglement Wmo

In het Vervoerreglement Wmo en OV kunt u de spelregels en achterliggende informatie nalezen. Het is in de eerste plaats geschreven voor de reiziger die gebruik maakt van het vervoer van Avan. Maar ook de chauffeurs, de regiecentralemedewerkers, de kwaliteitmedewerkers en de deelnemende gemeenten vinden er alle informatie over het gebruik van het vervoer van Avan. De inhoud van het vervoerreglement is gebaseerd op de achterliggende bestekken en afspraken met de deelnemende gemeenten.

Bekijk de folder Wmo-vervoer.

N.B. In het vervoerreglement en de folder staan enkele bepalingen waar op dit moment niet aan voldaan kan worden vanwege de Coronacrisis. De maatregelen die Avan heeft ingesteld voor veilig vervoer in deze tijd, leest u in dit nieuwsbericht.