Vraag en antwoord: Een rit boeken

Hoe boek ik een rit bij Avan?
U kunt een rit boeken via Boek uw rit.

Wat heb ik nodig om een rit te boeken?
Houd uw pasnummer bij de hand en zorg dat u het adres (straatnaam en huisnummer of postcode en huisnummer) weet van de plaats waar u naartoe wil. Zo voorkomen we misverstanden en brengen we u naar de juiste plaats.

Kan ik reizen of een reis boeken op feestdagen?
Op onze website houden we u op de hoogte over de mogelijkheden op feestdagen. Wilt u graag tijdens de feestdagen reizen met Avan? Boek uw reis dan op tijd!

Hoe zit het met het OV-reisadvies?
U krijgt een OV-advies als er normaal openbaar vervoer in uw woonplaats of de plaats waar u naartoe wilt is. Wilt u toch met Avan reizen? Dan betaalt u een hoger bedrag. Het hangt af van hoe ver het lopen is naar de halte, hoe lang uw reis duurt en of u niet vaker dan 1 keer moet overstappen of u een OV-reisadvies krijgt. In alle gevallen kunt u ook met Avan reizen.

OV-reisadvies
De telefonist vertelt bij een OV-reisadvies:

  • Welke buslijnen u moet gebruiken
  • Waar u moet overstappen
  • Hoe lang u onderweg bent
  • Wanneer u vertrekt en op uw plaats aankomt
  • Wat de prijs is van het normale openbaar vervoer, en wat de prijs is als u de rit met Avan wilt maken.

Hoe ver mag u vooruit plannen?

U mag tot een jaar vooruit plannen.

Ik heb per ongeluk niet het goede bestemmingsadres doorgegeven bij het boeken
Een foutje kan natuurlijk gebeuren. Maar de chauffeur mag niet zomaar ergens anders naartoe rijden. Als u per ongeluk een fout adres heeft doorgegeven, moet u uw rit annuleren. Daarna boekt u een nieuwe rit met het goede adres.

Hoe pas ik mijn adres aan?
Een ander adres geeft u altijd door via uw gemeente. Wanneer u onder bewindstelling staat moet u of uw bewindvoerder ook aan de gemeente doorgeven dat we de post naar hem of haar sturen.