Jeugdwet & Leerlingen

In overleg met uw gemeente, brengt Avan uw kind veilig naar school, een activiteit of begeleiding. Hier vindt u alle praktische informatie op een rij.

Wie is mijn Avan-vervoerder?

In de welkomstbrief die u van ons ontvangen hebt, staat wie uw Avan-vervoerder is. Uw vervoerder heeft een eigen online reizigersportaal. Hier vindt u alle informatie over het vervoer van uw kind, zoals de afgesproken tijden. Vraag bij uw Avan-vervoerder naar de inloggegevens. Kijk hier voor het reizigersportaal van de vervoerders.

Halen en brengen: de tijden

Brengen we uw kind naar school en weer thuis? Dan gaan we uit van de standaard schooltijden van uw kind. We zetten uw kind 5 tot 15 minuten voor de les begint af bij school. Maximaal 15 minuten na het einde van de les halen we uw kind weer bij school op.
Let op: is er sprake van een afwijkende eindtijd (bijvoorbeeld de laatste dag voor de kerst- of zomervakantie) of een incidentele wijziging? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor het vervoer van uw kind. Avan kan het vervoer dan niet verzorgen. 

Uw kind afmelden of aanmelden

Is uw kind ziek? Of hoeven we uw kind om een andere reden niet op te halen of thuis te brengen? Geef dit dan zo snel mogelijk door via het reizigersportaal van uw Avan-vervoerder. Daar kunt u uw kind heel makkelijk afmelden en weer aanmelden.

Wordt uw kind tijdens een activiteit ziek? Dan moet u uw kind zelf ophalen. Geef dit ook door aan uw Avan-vervoerder.

Een zitje of gordel meegeven

Heeft uw kind een speciaal zitje of een bijzondere gordel nodig? Geef dit dan mee aan de chauffeur. De school of activiteit moet deze spullen goed bewaren en weer meegeven voor de terugrit. Maak daar duidelijke afspraken over.

Voor gewone zitjes zorgt de vervoerder. Deze blijven achter in de bus en hoeft u dus ook niet zelf mee te geven.

Spelregels

De vervoerders van Avan brengen uw kind veilig en met plezier naar een activiteit of begeleiding. Daarom moet uw kind zich wel aan een aantal spelregels houden. Deze spelregels staan in het vervoerreglement. U kunt hier ook lezen welke afspraken we met uw gemeente gemaakt hebben.

Downloads