Vanaf 3 april 2022 geen OV-vervoer meer bij Avan

OV-vervoer Avan

Vanaf 3 april 2022 verzorgt Avan niet meer het OV-vervoer in opdracht van de provincie Gelderland. Heeft u een OV pas van Avan, dit is een Avan pas zonder pasfoto, dan kunt u deze pas vanaf 3 april a.s. niet meer gebruiken om te reizen. 

HaltetaxiRRReis vanaf 3 april 2022

De provincie biedt vanaf 3 april vervoer aan van halte tot halte onder de naam haltetaxiRRReis. Dit is een aanvulling op het reguliere openbaar vervoer. HaltetaxiRRReis is een deeltaxi zonder vaste route. Deze deeltaxi brengt mensen binnen een straal van twee tot vijftien kilometer van een halte naar een trein-of busstation, of naar een andere halte op tijdstippen dat de (buurt)bus niet meer rijdt.  HaltetaxiRRReis biedt speciale voertuigen voor rolstoelgebruikers.

Alle belangrijke reisinformatie en hoe haltetaxiRRReis precies werkt leest u op de website www.RRReis.nl/haltetaxi. Ook kunt u deze brochure van haltetaxiRRReis bekijken voor meer informatie.

Goed om te weten

  • Met ingang van 16 maart 2022 kunt u de haltetaxi bestellen. Dit kan via de website RRReis.nl, in de RRReis-app of via de klantenservice op telefoonnummer 085 – 004 66 99.
  • U kunt een rit minimaal 1 uur en maximaal 2 maanden van tevoren bestellen. 
  • De haltetaxi rijdt van en naar elke (bus)halte in provincie Gelderland en belangrijke knooppunten buiten de provincie, zoals bijvoorbeeld station Zwolle, station Deventer en station ‘s-Hertogenbosch.
  • U kunt gebruik maken van de haltetaxi als de reisafstand tussen de 2 en 15 km is én de reistijd met de haltetaxi 20 minuten sneller is dan met de bus of trein.
  • De haltetaxi kan besteld worden als volgens de dienstregeling langer dan 1 uur op bus of trein gewacht moet worden. 

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over haltetaxiRRReis, dan kunt u contact opnemen met de klantenservice op telefoonnummer 085-0046699 of u kunt terecht op de website www.RRReis.nl/haltetaxi.

Reizigers met een WMO-pas (pas met pasfoto) van Avan kunnen gewoon gebruik blijven maken van het Avan-vervoer. Ook op het routevervoer van Avan heeft deze wijziging geen invloed.