Op stap met Avan

Avan vervangt vanaf 1 september 2016 de Stadsregiotaxi voor het aanvullend vervoer in de regio Arnhem-Nijmegen. Er zijn in de regio Arnhem-Nijmegen 18 gemeenten die hun leerlingen- en doelgroepenvervoer inkopen bij Avan, de provincie Gelderland koopt het ov-vervoer in bij Avan. We rijden van deur tot deur, voor iedereen die om wat voor reden dan ook niet van het openbaar vervoer gebruik kan of wil maken. Vaak zijn dit mensen met een Wmo-indicatie maar ook leerlingen en mensen met een jeugdwet- of  dagbestedingindicatie.  In opdracht van de provincie Gelderland is Avan openbaar vervoer op afroep, naar plaatsen die geen eigen busverbinding (meer) hebben.

Reizen met een hulpmiddel

Avan is goed toegankelijk. Dus als u een rollator, scootmobiel, looprek, rolstoel of ander hulpmiddel gebruikt, reist u zo mee. Of als u reist met een begeleider of een hulphond (SOHO-hond of blindengeleidehond). Een speciaal opgeleide chauffeur brengt u veilig en comfortabel naar uw bestemming. De chauffeur helpt u bij het in- en uitstappen, draagt uw bagage en begeleidt u tot aan de deur als dit nodig is.

Reist u in een rolstoel of met een rollator of ander hulpmiddel?

Geef dit van tevoren aan als u de rit reserveert.

Reist u met een scootmobiel?

Dan kunt u uiteraard gewoon mee. Geeft u dit van tevoren aan als u de rit reserveert. 
U mag alleen niet tijdens de rit op de scootmobiel blijven zitten. Ook tijdens het in en uitladen van de scootmobiel in het voertuig dient u af te stappen. In alle gevallen draagt de chauffeur zorg voor de verplaatsing van de scootmobiel het voertuig in. U stapt lopend in en neemt plaats op een reguliere zitplaats.

Waar rijdt Avan?

We rijden in Arnhem, Berg en Dal, Beuningen, Doesburg, Druten, Duiven, Heumen, Lingewaard, Montferland, Mook en Middelaar, Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort, Wijchen en Zevenaar. De rit moet altijd beginnen of eindigen in een van de deelnemende gemeenten.

Avan-gebiedskaart.jpg#asset:4631

Vervoer- of OV-pas

Met een vervoer- of OV-pas plant u sneller en makkelijker een rit.

Vervoerspas

Iedereen met een Wmo-indicatie voor vervoer krijgt een vervoerspas. Heeft u die niet, maar denkt u er wel recht op te hebben? Vraag dan uw gemeente. Voor reizen met de vervoerspas gelden speciale tarieven.

OV-pas

Heeft u geen indicatie van de gemeente? Vraag dan een Avan OV-pas aan. Dat maakt het reserveren van een rit een stuk eenvoudiger, omdat uw gegevens dan al bekend zijn. Vraag de Avan OV-pas online aan via deze website of bel de klantenservice via 0900 - 463 65 26.

Pas kwijt?

Raakt u uw pas kwijt en wilt u een nieuwe? Dan betaalt u administratiekosten.