Woensdag 30 november: Stakingen in het zorg- en leerlingenvervoer

Zoals eerder gecommuniceerd, zijn er door de vakbonden stakingen aangekondigd. Inmiddels is bekend dat op woensdag 30 november chauffeurs bij diverse vervoerders worden opgeroepen om te gaan staken. Hoeveel chauffeurs hier gehoor aan geven, is niet bekend. Wij snappen dat stakingen voor veel onduidelijkheid kunnen zorgen bij u en ook bij de kinderen. Om u alvast voor te bereiden op de mogelijke gevolgen voor het vervoer, leest u in dit nieuwsbericht de afspraken die zijn gemaakt met de vervoerders en het callcenter:

Routevervoer
Maakt u of uw kind gebruik van het routevervoer (leerlingenvervoer, vervoer naar WMO-dagbesteding of naar Jeugdwetinstellingen) en staakt uw chauffeur, dan zal er die dag geen vervoer zijn. U wordt door de vervoerder of door de chauffeur hierover geïnformeerd. Houdt er rekening mee dat dit ook op het laatste moment kan zijn of enkel via het portaal. Houdt daarom op de ochtend van de staking het portaal goed in de gaten om te kijken of de chauffeur onderweg is. Personeel dat gaat staken heeft namelijk niet de verplichting dit te melden bij hun werkgever. Mocht u zelf al een oplossing hebben voor de dag van staking, dan vragen wij u het vervoer zo snel mogelijk af te melden bij de vervoerder.

Vraagafhankelijk vervoer
Heeft u een WMO-pas en bent u van plan om een rit te boeken, houdt er dan rekening mee dat uw rit eventueel niet gereden kan worden op de dag van staking. Het kan zijn dat als u al een rit heeft geboekt, deze geannuleerd moet worden. We zullen u dan zo snel als mogelijk hierover informeren. Mocht u zelf een oplossing hebben voor de dag van staking, meldt dan zo snel mogelijk uw rit af via het callcenter.