Vanaf 23 maart mondkapje niet meer verplicht bij Avan

De overheid heeft aangekondigd dat vanaf 23 maart mondkapjes niet meer verplicht zijn in onder andere het openbaar vervoer en taxi's. Daarom is vanaf die dag ook bij Avan het dragen van een mondkapje niet meer verplicht voor de reizigers en chauffeurs. Het dragen van een mondkapje helpt wel om besmetting te voorkomen. Daar waar het druk is, kunt u uzelf en anderen beschermen door een mondkapje op te zetten. Hieronder leest u de nu geldende maatregelen. 

Wmo- en OV-vervoer
Maakt u gebruik van het vraagafhankelijke Wmo- of OV-vervoer, houdt dan nog rekening met de volgende zaken:

  • Heeft u klachten die passen bij het coronavirus? Blijft u dan thuis. Vervoer naar en van Corona teststraten is niet mogelijk met Avan. U kunt wel met Avan naar een vaccinatielocatie of naar locaties die uitsluitend testen voor toegang.
  • Het Wmo-vervoer van Avan rijdt dagelijks van 08.00 uur tot 00.00 uur. Het OV-vervoer rijdt tot 3 april van maandag tot en met vrijdag van 06.00 uur tot 00.00 uur en in het weekend van 08.00 tot 00.00 uur. 

Leerlingenvervoer, jeugdwetvervoer en dagbestedingsvervoer
Maakt u gebruik van het leerlingenvervoer, jeugdwetvervoer of dagbestedingsvervoer, dan gelden er vanaf 23 maart geen extra maatregelen meer in verband met het coronavirus.