Maatregelen i.v.m. de Avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Dit heeft ook invloed op het vraagafhankelijk vervoer van AVAN. Als het toch noodzakelijk is dat u naar buiten gaat, dan moet u het formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ bij zich hebben. Kijk voor meer informatie over de uitzonderingen op de website van de Rijksoverheid.

Omdat de avondklok om 21:00 uur in gaat, kunt u ritten tot uiterlijk 19:00 uur boeken. Net als het OV, blijven AVAN taxi's rijden voor de mensen die noodzakelijk naar buiten moeten. Moet u gebruik maken van AVAN tijdens de avondklok, dan kunt u deze rit enkel telefonisch boeken tot 19:00 uur op dezelfde avond. Het is niet mogelijk ritten voor tussen 21:00 en 00:00 uur online te reserveren. U dient altijd zelf de juiste formulieren bij zich te dragen om na 21:00 buiten te kunnen zijn.

Had u al een rit geboekt voor komende dagen in de avonduren? Dan zal de klantenservice contact met u opnemen over annulering van deze rit. 

De eerder ingestelde coronamaatregelen (zoals verplicht chirurgisch mondkapje (type II of IIR), geen contante betaling en het wegvallen van enkele indicaties) blijven ook nu nog van kracht. Kijk voor een compleet overzicht van de maatregelen hier.