Extra informatie coronavirus: update 24 januari 11:00 uur

Laatste update 24 januari 11:00 uur.

Vanaf 19 december heeft de overheid weer een harde lockdown afgekondigd. Avan volgt de adviezen van het RIVM. In alle gevallen geldt: reis enkel met Avan indien dit strikt noodzakelijk is en wanneer u in goede gezondheid bent. Dit voor de veiligheid van uw gezondheid en die van anderen. Hieronder staan alle nu geldende regels. Kijk voor de precieze regels op de website van de Rijksoverheid. Kijk voor de precieze regels op de website van de Rijksoverheid.

Aangepaste reistijden

Vraagafhankelijk vervoer maandag t/m zondag: 08.00 - 00.00 uur
OV vervoer maandag t/m vrijdag: 06.00 - 00.00 uur
Ov vervoer zaterdag t/m zondag: 08.00 - 00.00 uur

Vraagafhankelijk vervoer

 • In verband met de drukte, verzoeken wij u indien mogelijk uw rit minimaal een dag van tevoren te boeken.
 • Vervoer naar en van Corona teststraten is niet mogelijk met Avan. U kunt wel met Avan naar een vaccinatielocatie of naar locaties die uitsluitend testen voor toegang. 
 • Alle reizigers in het vraagafhankelijk vervoer zijn verplicht een chirurgisch mondkapje te dragen (type II of IIR). Dit geldt voor reizigers van alle leeftijden. U dient zelf voor mondkapjes te zorgen. De chauffeur draagt in alle gevallen een chirurgisch mondkapje.
 • Om zoveel mogelijk afstand te kunnen bewaren tussen reiziger en chauffeur, wordt de indicatie 'voorin' momenteel niet uitgevoerd. 
 • Contante betalingen in het voertuig zijn niet mogelijk. Wij adviseren u om te betalen via automatische incasso. U kunt hier het incassoformulier downloaden en ingevuld toesturen naar het e-mailadres of adres dat op het formulier staat aangegeven. PIN betalingen in het voertuig zijn nog wel mogelijk. De chauffeur desinfecteert de PIN terminal na iedere betaling.
 • U wordt geadviseerd zoveel mogelijk zelf uw bagage in het voertuig te zetten. In noodgevallen kan de chauffeur u assisteren. 
 • Door de aangescherpte inreisbeperkingen naar Duitsland is het niet mogelijk een rit met Avan te boeken die een vertrek- of bestemmingsadres heeft over de grens met Duitsland.

Wij adviseren u altijd de website te checken voor de meest recente maatregelen. 

Leerlingenvervoer en Jeugdwetvervoer

Vanaf 10 januari gaan de scholen en BSO's weer open. Het vervoer wordt vanaf dat moment weer uitgevoerd zoals door de gemeente doorgegeven. Voor het vervoer gelden onderstaande spelregels:

 • Ouders, begeleiders, onderwijzers, of andere volwassenen behalve de chauffeur, houden tenminste 1,5 meter afstand van het voertuig.
 • Er hoeft geen 1,5 meter afstand te zijn tussen de kinderen (0 - 12 jaar) onderling en ook niet met de chauffeur. De chauffeur kan daardoor de gordel vastmaken en de rolstoel vastzetten.
 • Kinderen die normaal gesproken van hand in hand worden overgedragen of dragend worden overgedragen, kunnen worden vervoerd indien de ouder/verzorger en chauffeur een mondkapje dragen bij de overdracht van het kind aan de chauffeur.
 • De chauffeur draagt in alle gevallen een chirurgisch mondkapje.
 • Kinderen vanaf 13 jaar dragen altijd een mondkapje. Er geldt het dringende advies een medisch mondkapje (type II of IIR) te dragen. De ouders/verzorgers zijn verantwoordelijk voor het mondkapje. Leerlingen zonder mondkapje worden niet vervoerd. Is het voor de leerling in verband met een medische oorzaak onmogelijk een mondkapje te dragen, neemt u dan contact op met uw gemeente.
 • voor kinderen van 4 t/m 12 jaar geldt een dringend advies een (niet-medisch) mondkapje te dragen. 
 • Bij milde verkoudheidsklachten (loopneus, neusverkoudheid, niezen, af en toe hoesten) moeten kinderen thuis blijven. Heeft uw kind last van één van bovenstaande klachten, dan kan de chauffeur uw kind weigeren in het vervoer. Als de school besluit dat uw kind naar huis moet in verband met verkoudheidsklachten, bent u zelf verantwoordelijk voor het vervoer van school naar huis.

Dagbestedingsvervoer

Vervoer vindt alleen plaats indien de cliënt een chirurgisch mondkapje draagt (type II of IIR). U dient zelf voor mondkapjes te zorgen. Is het voor de cliënt in verband met een medische oorzaak onmogelijk een mondkapje te dragen, neemt u dan contact op met uw gemeente. De chauffeur draagt in alle gevallen een chirurgisch mondkapje. De indicatie 'voorin' wordt momenteel niet uitgevoerd, om zoveel mogelijk afstand te kunnen bewaren tussen chauffeur en reizigers. 
Gaat u tijdelijk niet meer naar de dagbesteding of niet alle dagen? Meldt u dan tijdig af bij uw vervoerder.