Extra informatie coronavirus: update 28 mei 2020

Laatste update 28 mei, 16.10 uur.

In verband met het coronavirus, heeft Avan enkele maatregelen ingesteld om het vervoer zo veilig mogelijk te houden. Avan volgt de adviezen van het RIVM.

Aangepaste reistijden vanaf 6 april

Vraagafhankelijk vervoer maandag t/m zondag: 08.00 - 00.00 uur
OV vervoer maandag t/m vrijdag: 06.00 - 00.00 uur
Ov vervoer zaterdag t/m zondag: 08.00 - 00.00 uur

N.B.: In het vraagafhankelijk vervoer worden doordeweeks van 08.00-10.00 uur enkel ritten geboekt voor ziekenhuisafspraken. Voor overige zaken verzoeken wij pas vanaf 10.00 uur gebruik te maken van Avan.

Vraagafhankelijk vervoer

 • Wij roepen u op enkel te reizen indien dit noodzakelijk is en wanneer u in goede gezondheid bent. Dit voor de veiligheid van uw gezondheid en die van anderen.
 • Voor ritten vanaf 1 juni kunt u nu enkel telefonisch reserveren. Dit om te garanderen dat het callcenter van Avan u de laatste informatie kan geven bij een ritboeking. U reserveert een rit door te bellen naar 0900 - 734 46 82 (2,8 cent per minuut + 9,5 cent starttarief + gebruikelijke belkosten).
 • Contante betalingen in het voertuig zijn niet meer mogelijk per 1 juni 2020. Wij adviseren u om op rekening te rijden of te betalen via automatische incasso. Bij deze manier van betalen is er geen contact met de chauffeur nodig. U kunt hier het incassoformulier downloaden. Deze kunt u invullen, inscannen en mailen naar incassoavan@dvg.nl. U kunt het formulier ook per post toesturen (zie adres op het formulier). Er zijn vanaf 1 juni geen extra kosten verbonden aan het rijden op rekening of het betalen via automatische incasso. PIN betalingen in het voertuig zijn nog wel mogelijk. De chauffeur desinfecteert de PIN terminal na iedere betaling.
 • In verband met de richtlijn 1,5 meter afstand te houden, worden ritten niet meer gecombineerd. Om ook de minimale afstand in het voertuig te kunnen respecteren, worden uitsluitend nog rolstoelbussen ingezet. Hierdoor komt de mogelijkheid te vervallen voor reizigers met een 'taxi' indicatie of een 'voorin' indicatie. Deze ritten kunnen niet meer worden geboekt.
 • De 1,5 meter afstand betekent ook dat de chauffeur u niet meer kan helpen met het in- en uitladen van bijvoorbeeld een rollator, boodschappen of andere bagage.
 • Op dit moment worden er geen scootmobielen vervoerd. Dit omdat reizigers met scootmobiel doorgaans ondersteuning nodig hebben bij de instap. Deze ondersteuning mag de chauffeur niet geven vanwege de 1,5 meter afstand.
 • In lijn met de richtlijnen van het RIVM en de maatregelen die in het OV worden genomen, wordt er momenteel geen kamer tot kamer vervoer uitgevoerd. Dit geeft namelijk een extra risico tot besmetting voor chauffeurs en daarmee ook voor andere reizigers van Avan. Tot verder bericht brengen chauffeurs u tot aan de voordeur/centrale ingang. U wordt verzocht er zelf voor te zorgen dat indien nodig iemand klaar staat om u verder naar uw kamer te brengen.

Leerlingenvervoer en Jeugdwetvervoer t/m 12 jaar

Per 11 mei is het routevervoer naar basisscholen en kinderdagopvang deels weer opgestart. Per 8 juni wordt het volledige vervoer opgestart. Voor dit vervoer gelden een aantal spelregels:

 • Ouders, begeleiders, onderwijzers, of andere volwassenen behalve de chauffeur, houden tenminste 1,5 meter afstand van het voertuig.
 • Er hoeft geen 1,5 meter afstand te zijn tussen de kinderen (0 - 12 jaar) onderling en ook niet met de chauffeur. De chauffeur kan daardoor de gordel vastmaken en de rolstoel vastzetten.
 • Kinderen die normaal gesproken van hand in hand worden overgedragen of dragend worden overgedragen, kunnen worden vervoerd indien de ouder/verzorger en chauffeur een mondkapje dragen bij de overdracht van het kind aan de chauffeur.
 • Vanwege de Coronamaatregelen, wordt er een nieuwe planning gemaakt voor het vervoer. Houdt daarom rekening met andere ophaaltijden, een langere reistijd en wisselende chauffeurs.
 • Indien mogelijk, heeft het altijd de voorkeur als de ouders zelf het vervoer regelen. Maakt u kind geen gebruik van het Avan vervoer of enkel op bepaalde dagen, geef dit dan zo snel mogelijk door aan routeavan@dvg.nl of via het ouderportaal.

Leerlingenvervoer en Jeugdwetvervoer vanaf 13 jaar

Per 8 juni wordt het routevervoer naar voortgezet (speciaal) onderwijs weer opgestart. Werd uw kind tot 15 maart door Avan vervoerd en wenst per 8 juni weer gebruik te maken van het routevervoer? Laat dan per mail aan routeavan@dvg.nl weten op welke dagen uw kind naar school zal gaan. U wordt zo snel mogelijk geïnformeerd over de spelregels voor het routevervoer naar voortgezet (speciaal) onderwijs. Houdt u in ieder geval rekening met het gebruik van mondkapjes voor alle leerlingen. De ouders/verzorgers zijn verantwoordelijk voor het mondkapje. Leerlingen zonder mondkapje worden niet vervoerd.

Op dit moment wordt het dagbestedingsvervoer niet uitgevoerd door Avan.