Per 1 juli 2020 nieuwe richtlijnen voor veilig rolstoelvervoer

Per 1 juli 2020 veranderen de richtlijnen voor het veilig vervoeren van rolstoelen bij Avan.

Belangrijke wijzigingen Code VVR
De Code Veilig Vervoer Rolstoelgebruikers (VVR) is een richtlijn voor het veilig vervoeren van rolstoelgebruikers. Om de veiligheid van rolstoelgebruikers te kunnen waarborgen, volgt Avan deze code VVR. Voor de rolstoelgebruikers die niet de overstap vanuit de rolstoel naar en van een reguliere zitplaats kan maken, wijzigen de richtlijnen voor het vervoer op de volgende punten:

Alleen een crash geteste rolstoel mag als vervangende zitplaats dienen. Deze rolstoel is te herkennen aan het haaksymbool. Tot 1 juli 2020 geldt een overgangstermijn. Tot dan mag de rolstoelgebruiker nog wel vervoerd worden, mits de rolstoel veilig vastgezet kan worden.

Indien uw rolstoel nu nog niet voorzien is van een haaksymbool, dan adviseren wij u om contact op te nemen met uw gemeente of leverancier van de rolstoel voor meer informatie, zodat u niet onverwachts niet meer vervoerd mag worden per 1 juli 2020.


Let op:
In afwijking tot de chauffeurs instructiekaart code VVR (art. 3) is het bij Avan niet toegestaan om klanten staand via de lift het voertuig te laten betreden.

Symbolen Code Vvr