Kortingsregeling medereiziger WMO vervalt per 1 april

Per 1 april 2019 vervalt de kortingsregeling voor medereizigers van WMO-reizigers

Wat is een medereiziger?

Als u een rit boekt bij Avan, kunt u tegelijkertijd een rit boeken voor iemand die met u meereist van en naar hetzelfde adres. Dit geldt zowel voor Wmo-reizigers als voor OV-reizigers. De persoon die met u meereist, wordt de ‘medereiziger’ genoemd.


Kortingsregeling

Op dit moment krijgt de WMO-medereiziger 50% korting op de eigen bijdrage. Dit verandert per 1 april 2019. Dan vervalt de 50% korting voor de mensen die met WMO-reizigers meereizen. Deze medereiziger betaalt dan het op dat moment voor hem geldende OV-tarief. Dit geldt ook voor medereizigers van OV-reizigers. Meer informatie over de kosten voor OV-reizigers vindt u op www.avan-vervoer.nl/ov-vervoer.


​Wat betekent dit voor u?

Heeft u een Wmo-pas en reist u geregeld met Avan met een medereiziger die geen Wmo-pas heeft? Dan heeft de gemeente u mogelijk al geïnformeerd of er voor u iets verandert en wat dit betekent. Heeft u nog niets van uw gemeente gehoord en heeft u wel een medereiziger nodig? Neem dan contact op met uw gemeente om te kijken wat er precies voor u verandert.